Roxy

Roxy

Instructor de Pole Flow, Stretching și Pole Sport Kids

Legenda spune că în secolul XV, în orașul Taranto, dacă erai mușcat de un păianjen lup nu mai puteai să te miști și cădeai la pat. Însă, dacă muzicienii începeau să cânte, bolnavul simțea un impuls incontrolabil de a dansa, iar simptomele bolii se risipeau pe ritmul muzicii și se vindeca.
Dincolo de efectele terapeutice ale dansului, Roxy consideră că acesta ne învață despre un mod de a păși în viață – unul prezent, mai vertical, prin adaptare la schimbare.
Pentru ea dansul reprezintă un întreg - bun, frumos și adevărat, cu înțelesuri precise. Și anume ce e "bun" – conferă sănătate pentru trup. Ce e "frumos" - înseamnă că stimulează sentimentele. Ce e "adevărat" - se referă la valoarea ideilor care hrănesc și pun în mișcare mintea.
Povestea ei de dans începe în 2013, în Cluj Napoca. Un coleg de la teatru a dus-o la un curs de tango argentinean.

A văzut înainte dansatori de tango pe stradă, știa de faimoasa piesă “El Tango de Roxanne” și de filmul “The Tango Lesson”, iar primul tango l-a dansat cu mama ei la 16 ani. Toți acești factori i-au stârnit și mai mult interesul pentru acest dans.

A fost atrasă în primul rând de căldura umană din îmbrățișare, muzică și limbajul fără cuvinte. A continuat călătoria în lumea dansului cu Oana Laura Pop, o persoană foarte dragă ei – profesoară de balet. Consideră că sunt experiențe în viață care rămân – "de unele boli nu te vindeci”.

După ce a luat cu brio licența la Politehnică și-a acordat un an sabatic și s-a mutat în București, cu scopul de a participa la Campionatul European de Tango. Concomitent cu antrenamentele de tango și experiența de predat, împreună cu partenerul ei, a învățat și alte stiluri de dans – kizomba, bachata. Totodată, în programul ei a existat și o rutină zilnică cu exerciții pentru flexibilitate, muzicalitate, conștientizare corporală, ce au pus baza pentru ce avea să urmeze.

Din 2016 și până în prezent, a încercat un stil cu totul diferit. Este vorba de pole dance/pole sport. A fost fermecată de acest dans, datorită energiei și a contrastelor: pe de o parte rezistența unei amazoane și la polul opus, delicatețea unei balerine.
În plus, acest stil îmbină sportul și expresivitatea artistică si are noi dimensiuni de explorare a spațiului – circularitate, verticalitate, lucrul cu solul.

Fiind o zodie de aer și deschisă la nou și provocări, ne povestește că a descoperit mai multe posibiliăți în zona de Aerials: pole, eșarfe, trapez, cerc și este o direcție pe care dorește să o îmbrățișeze în viitorul apropiat.

A participat la Campionatul Național de Artistic Pole și de fiecare dată a impresionat prin expresivitate, eleganță, delicatețe dar și pasionalitate în execuția mișcărilor. O adevărată Pole Fairy.

    • În 2021 a câștigat locul 1 la categoria Semi-Pro, la Campionatul Național de Artistic Pole

    • În 2022 a câștigat locul 3 la categoria Pro, la Campionatul Național de Artistic Pole

Caută să împărtășească din experiența ei cu ceilalți, să găsească soluții și să rezolve probleme.
Consideră că e nevoie de interacțiune și comunicare, un schimb reciproc să creștem ca oameni, să adaugăm viață la viață, prin mișcare.

Background:
experiență de dans – tango, latino, pole și un background tehnic (inginer IT)
Hobbies:
muzică, teatru, călătorii, înot
Quote:
„Unde ești tu ? Aici.
Cât arată ceasul? Acum.
Ce ești tu? Acest moment.”
(“Calea Luptătorului Pașnic” – Dan Millman)

cursuri

Stretching

Stretching - Activitatea de stretching joaca un rol important in rutina noastra de intretinere corporala. Mentine corpul tanar, armonios, relaxat si sanatos.

Citeste mai mult

Pole Sport Kids

Cursul de Pole Sport pentru copii este un curs de natură strict sportivă. Află care sunt doar câteva dintre benefeciile cursului de Pole Kids.

Citeste mai mult